2018.01.11-12.30.
A Klinika 125 éves fennállására szervezett rendezvénysorozat felhívja a figyelmet a Klinika és Budapest történelmi múltjára, értékeire, erősítve az európai örökségvédelmet. Megnyitó ünnepséggel kezdődik, sor kerül továbbképző szakmai konferenciára, sajtóeseményre, a lakosság minden korcsoportját elérő kampányra, ismertető előadásokra, nyílt napokra, digitalizációs programra, ünnepi emlékkönyv megjelentetésére.

A Semmelweis Egyetem, ÁOK, Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika 125 éves fennállása alatt az európai bőrgyógyászati szakmai közélet szerves részévé vált, számos nagy hírű nemzetközileg is elismert szakember dolgozik itt. A Klinika munkatársai európai szakmai testületek, kontinentális rendezvények rendszeres aktív résztvevői, számos erópai szintű nemzetközi rendezvény szervezése is a Klinika nevéhez fűződik.

Graduális és posztgraduális programjai révén a nemzetközi oktatási és tudományos mobilitás aktív részese és szervezője, erősíti a kulturális sokszínűséget és a párbeszédet különböző kultúrák között. Mindezekben jelentős szerepe van az itt tanuló nagyszámú külföldi egyetemi hallgatónak és a csereprogramok során rövidebb időt itt töltőknek is.

Az évfordulóra készülő kiadványhoz feldolgozásra kerül az elmúlt 125 év történelmi múltja. A klinika épületének és szervezeti egységének történeti bemutatása mellett a magyar és európai történelmi események vonatkozásaiban is. Mindezeknek a szélesebb közönséggel való megismertetése erősíti az európai identitástudatot.

Projektgazda: Nékám Alapítvány
Program típusa: Rendezvény/ Médiaesemény/ Kampány/ Konferencia/ Tréning/ Kutatói tevékenység/ Látogatás/ Digitális projekt
Célcsoport: minden korosztály
Helyszín: Budapest
Elérhetőség: http://semmelweis.hu/borklinika