Hírek

DiscoverEU - Ingyenes utazási igazolvány fiatalok számára

Publikálva: 2018. június 12.

Idén nyáron az Európai Bizottság 15 000 18 éves fiatal számára biztosít utazási igazolványt, mellyel vonattal fedezhetik fel Európát.

Tovább a teljes cikkre

Tíz európai kezdeményezés az Kulturális Örökség Európai Évében

Publikálva: 2018. június 7.

Biztosítandó, hogy a KÖEÉ keretében tett erőfeszítések 2018-at követő időszakra is hatást gyakoroljanak, az Európai Bizottság az Európa Tanáccsal, az UNESCO-val és más partnerekkel együttműködve hosszú távú projekteket indít 10 témakörben. A cél valódi változás előidézése a kulturális örökség megismertetésének, védelmének és előmozdításának módjában, biztosítva, hogy a Tematikus Év hosszú távon is a polgárok hasznára váljon.

Tovább a teljes cikkre

Növények titkai - az FM KASZK Varga Márton Szakgimnázium botanikus kertjének felfedezése

Publikálva: 2018. június 5.

Az FM KASZK Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziuma és Kollégiuma június 1-jén a KÖEÉ hazai programsorozatának részeként, illetve csatlakozva a Történeti kertek, kastélyparkok napjához különleges programmal várta a diákokat az iskola botanikus kertjének bemutatásával, a növényvilág felfedezésével ízük, illatuk, tapintásuk által.

Tovább a teljes cikkre

Történeti kertek, kastélyparkok napja először Magyarországon

Publikálva: 2018. június 4.

A Franciaországban immár 16. alkalommal megrendezett "Rendez-vous aux jardins" - "Randevú a kertben" programsorozat a Kulturális Örökség Európai Éve keretében páneurópai kezdeményezéssé bővült, 16 európai ország több, mint 2500 kertje és parkja nyílt meg az érdeklődők előtt.

Tovább a teljes cikkre

Uniós költségvetés: Európa kulturális és kreatív ágazatainak megerősítése

Publikálva: 2018. június 1.

A 2021–2027-es időszakra szóló következő, hosszú távú uniós költségvetésre vonatkozóan az Európai Bizottság az európai kulturális és kreatív ágazatokat és audiovizuális alkotásokat támogató Kreatív Európa program költségvetésének 1,85 milliárd euróra történő emelését javasolja.

Tovább a teljes cikkre

Öt magyar projekt nyert támogatást a Kreatív Európa program Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódó pályázatán

Publikálva: 2018. május 28.

Az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) közzétette a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódó együttműködési projektek pályázati eredményeit. A pályázat keretében 29 projekt kap támogatást, öt projektben összesen hat magyar szervezet vesz részt.

Tovább a teljes cikkre

Új Európai Kulturális Menetrendet fogadott el az Európai Bizottság

Publikálva: 2018. május 25.

Az Európai Bizottság által május 22-én elfogadott Európai Kulturális Menetrend célja, hogy felhívja a figyelmet Európa közös és változatos örökségére, kihasználja a kultúra teljes potenciálját egy befogadóbb és méltányosabb Unió kiépítésében, az innováció, a kreativitás, a fenntartható munkalehetőségek és növekedés támogatásában, valamint az EU külkapcsolatainak erősítésében.

Tovább a teljes cikkre

V4 nyári egyetem világörökségi helyszínek menedzsmentje témában

Publikálva: 2018. május 25.

2009 óta minden évben megrendezésre kerül a V4 országok világörökségi helyszínek megóvását és népszerűsítését elősegítő nyári egyetem a krakkói Nemzetközi Kulturális Központ szervezésében. Az egyhetes egyetem az idei évben a Kulturális Örökség Európai Évének keretében kerül megrendezésre, s az alsó-sziléziai régió kulturális örökségére fókuszál.

Tovább a teljes cikkre

„Kegyhelyek és zarándoklatok Kelet-Közép-Európában” nemzetközi konferencia Rómában

Publikálva: 2018. május 22.

Kelet-közép Európa országaira zarándokszemmel is lehet tekinteni – ezt volt hivatott érzékeltetni az a nemzetközi konferencia, amit május 15-én a Római Magyar Akadémia palotájában rendezett hat ország (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia) vatikáni nagykövetsége a magyar V4 elnökség és a Kulturális Örökség Európai Éve jegyében.

Tovább a teljes cikkre

Magyar kulturális örökség népszerűsítése a düsseldorfi Európa-napon

Publikálva: 2018. május 14.

2018. május 5-én immáron 18. alkalommal került megrendezésre Düsseldorfban az Európa-napi ünnepi rendezvény, amelyen Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa visszatérő vendégként az idei évben hazánk világörökségi helyszíneit mutatta be a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódva.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció