Hírek

Oktatási segédlet Európa kulturális örökségének megismertetésére

Publikálva: 2018. október 5.

A Kulturális Örökség Európai Éve keretében az Európai Bizottság egy interaktív oktatási anyagot fejlesztett ki, hogy ösztönözze a diákokat kulturális örökségük felfedezésére. Az “Európa Kulturális Öröksége” oktatási segédlet a kulturális örökség jobb megértését kívánja elősegíteni, mind a diákok közvetlen környezetében, mind európai kontextusban.

Tovább a teljes cikkre

Európa-szerte megkondulnak a harangok a Béke Világnapján

Publikálva: 2018. szeptember 21.

Magyarország is csatlakozott a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódó nemzetközi kezdeményezéshez, mely szerint szeptember 21-én, pénteken 18 óra és 18 óra 15 perc között Európa-szerte megkondulnak a templomok harangjai, a Béke Világnapjának alkalmából emlékeztetve mindannyiunkat a béke fontosságára.

Tovább a teljes cikkre

A hétvégén kerül megrendezésre a Kulturális Örökség Napjai

Publikálva: 2018. szeptember 11.

Épületséták, tárlatok, előadások és koncertek is várják a Kulturális Örökség Napjai látogatóit a hétvégén országszerte.

Tovább a teljes cikkre

Többszáz programmal vár országszerte a XII. Ars Sacra Fesztivál szeptember 15-23. között

Publikálva: 2018. szeptember 11.

Az Ars Sacra Alapítvány 2007 óta minden év szeptember harmadik szombatján, a Kulturális Örökség Napjainak szervezőivel összefogva meghívja a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább a teljes cikkre

Nyitott udvar, nyitott ház - a Szaporcai Cifraház programja a Bőköz Fesztivál alatt

Publikálva: 2018. augusztus 31.

Vidéken jó! Hagyományos ormánsági ház, porta és életmód bemutatására került a mai ökotudatos és értékelvű gondolkodás tükrében. A háromnapos program Bőköz Fesztivál ideje alatt valósult meg augusztus 24-26. között a Szaporcai Cifraházban a Kulturális Örökség Európai Éve programsorozatának keretében.

Tovább a teljes cikkre

Dobronka Cirkusz világszám! a Szaporcai Cifraházban

Publikálva: 2018. augusztus 30.

Egy ormánsági kötődésű fiatal házaspár és a Vidéken Jó! Alapítvány összefogásában megvalósult kultúrmissziós munka eredményeként jött létre a különleges marionettcirkusz előadás a Szaporcai Cifraház udvarán augusztus 11-én a Kulturális Örökség Európai Éve keretében.

Tovább a teljes cikkre

Örökségünk Európában - felhívás az épített, régészeti és természeti örökség ingyenes bemutatására a Kulturális Örökség Napjai keretében

Publikálva: 2018. augusztus 3.

Megnyílt a lehetőség a Kulturális Örökség Napjai idei programsorozatához való csatlakozásra. Az Európa Tanács 2018. évi témaajánlata, a MEGOSZTÁS MŰVÉSZETE arra hívja fel a figyelmet, mennyire fontos, miként mutatjuk be örökségünket.

Tovább a teljes cikkre

Klassz a pARTon! koncertek a Balaton körül

Publikálva: 2018. augusztus 2.

Vasárnapig még több balatoni helyszínen találkozhat a közönség a Klassz a pARTon! fesztivál koncertjeivel. A szeptemberben a sorozat a Zeneakadémián folytatódik, majd pedig Rijekában zárul, ahol Érdi Tamás a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 nagyköveteként koncertjével megnyitja a Magyar Napokat.

Tovább a teljes cikkre

Bélyegkibocsátás a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából

Publikálva: 2018. augusztus 1.

A Kulturális Örökség Európai Éve 2018 alkalmából a Magyar Posta szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsát ki a Tematikus Év logójával. A bélyeg, illetve az ahhoz kapcsolódó alkalmi boríték 2018. augusztus 1-jén kerül forgalomba.

Tovább a teljes cikkre

Jelentkezési lehetőség Access City 2019 díjra

Publikálva: 2018. július 31.

Az Európai Bizottság által meghirdetett Access City díjat minden évben olyan városok nyerhetik el, amelyek kiemelkedő erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy akadálymentessé váljanak. A díj hozzájárul az Unió városainak azon közös törekvéséhez egy befogadó Európa megteremtésére, amelyben a polgárok élvezhetik az élet és a munka szabadságát, és a szabadidejüket a mobilitásuk vagy részvételük korlátozása nélkül tölthetik el.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció