Nemzetközi kezdeményezések

European Heritage Alliance 3.3 programjai a Kulturális Örökség Európai Évében

A European Heritage Alliance 3.3 (Európai Örökség Szövetsége 3.3) egy 48 európai, illetve nemzetközi hálózatot és hálózatot magába tömörítő informális platform az Europa Nostra koordinálásával. A Szövetség számos programot valósít meg Európa-szerte idén a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából.

Tovább a teljes cikkre

Kultúrák közötti párbeszéd: Európa és a Mediterrán-térség

Palermo, 2018. március 2-4.
Az olaszországi Palermo városa fesztivált szervez, melynek fókuszában az európai és a mediterrán-térségbeli/közel-keleti kultúrák kapcsolata áll. A program teret nyújt az európai politikák megvitatásának a kultúra fejlődésben, integrációban, fenntarthatóságban és mobilitásban játszott szerepéről. Emellett pedig változatos kulturális programokat kínál a multikulturalitás jegyében.

Tovább a teljes cikkre

A béke nemzetközi világnapja: harangok megkondítása Európa-szerte

2018. szeptember 21. 18:00-18:15
2018 az I. világháború lezárásának, a 30 éves háború 1618-as kezdetének és 1648-as lezárásának az évfordulója lesz emlékeztetve mindannyiunkat a béke fontosságára. A harangok hangja kifejezi a Kulturális Örökség Európai Éve által képviselt olyan értékeket mint a szolidaritás és béke, illetve közös kulturális örökségünk.

Tovább a teljes cikkre

Európai Történelmi Házak Egyesület rendezvényei

Európai Történelmi Házak Egyesület (European Historic Houses Association) szervezésében megvalósuló események célja a magántulajdonban levő történelmi épületek nagyközönséggel való megismertetése, illetve a társadalmi elköteleződés erősítése.

Tovább a teljes cikkre

Ipari örökség tematikus hónapok

2018. március - október
Az Európai Ipari és Technikai Örökségek Egyesületeinek Szövetsége (E-FAITH) szervezésében megvalósuló programsorozat a civil szervezetek együttműködését kívánja elősegíteni 2018. március és október között tematikus hónapok szervezésével az ipari örökség bemutatása céljából.

Tovább a teljes cikkre

Európai Kulturális Turizmus Hálózat: "Fenntartható kulturális turisztikai célpont" díj

Az Európai Kulturális Turizmus Hálózat (European Cultural Tourism Network - ECTN) 2014 óta évente meghatározott tematika alapján ítéli oda az általa alapított díjat turisztikai célpontoknak szerte Európában. 2018-ban a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódóan az Europa Nostra-val és az Európai Utazási Bizottsággal együttműködésben hirdette meg az idei, "Fenntartható kulturális turisztikai célpont" díját, "Kulturális örökség mint érték a felelős és fenntartható turizmus számára" címmel.

Tovább a teljes cikkre

Történeti kertek, kastélyparkok napja

2018.06.01-03.
2018 júniusának első hétvégéjén valósul meg a Történeti kertek, kastélyparkok napja, amely, csatlakozva a Franciaországban évek óta sikeresen futó programsorozathoz, idén újabb országokkal, köztük Magyarországgal bővül.

Tovább a teljes cikkre

"Városi zsidó örökség jelene és hiánya" konferencia Krakkóban

2018. szeptember 3-7. között Krakkóban kerül megrendezésre a Zsidó Örökség Alapítvány (Foundation for Jewish Heritage) konferenciája "Városi zsidó örökség jelene és hiánya ("Urban Jewish Heritage - Presence and Absence") a Kulturális Örökség Európai Éve keretében.

Tovább a teljes cikkre

"Irodalom, tárgyi és szellemi kulturális örökség" nemzetközi konferencia Lisszabonban

2018. október 11-12-én Lisszabonban a CETAPS (Centre for English, Translation and Anglo-Portuguese Studies) és az FCSH-NOVA Egyetem szervezésében kerül megrendezésre az "Irodalom, tárgyi és szellemi kulturális örökség" (Literature (&), (In)tangible Heritage) nemzetközi konferencia a Kulturális Örökség Európai Éve keretén belül.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció