GY.I.K.

Meddig lehet pályázni a Kulturális Örökség Európai Évének programsorozatában való részvételre?

Egész évben várjuk kulturális örökség vonatkozású programokkal, projektekkel kapcsolatos pályázatokat  a hazai eseménynaptárba az alábbi linken elérhető tájékoztató szerint a jelentkezési lap kitöltésével.

Milyen típusú projektek jelentkezését várjuk a KÖEÉ programsorozatába?

A programban részt vehetnek évről évre hagyományosan megrendezésre kerülő programmal, vagy új projekttel, amenyiben az összhangban van a KÖEÉ szellemiségével, célkitűzéseivel:

Milyen uniós pályázati lehetőségek állnak rendelkezésre kulturális projektek támogatására?

A kulturális vonatkozású uniós pályázatokkal kapcsolatban a Kreatív Európa Nonprofit Kft. tud bővebb tájékoztatást nyújtani. A Kreatív Európa magyar, illetve európai bizottsági honlapján tájékozódhat az aktuális támogatási lehetőségekről.

Hogyan érhetőek el a letölthető vizuális anyagok a Kulturális Örökség Európai Évében résztvevő projektek számára?

A vizuális csomag honlapról való letöltéséhez szükséges belépési adatok eléréséhez kérjük keressen minket a Kapcsolat menüponton keresztül.

Mik a KÖEÉ logó felhasználásának szabályai?

Az Európai Bizottság javasolja a logó és a szlogen együttes használatát a kommunikációs anyagokhoz. Bizonyos esetekben ettől el lehet térni, a logót lehet a szlogen nélkül is megjeleníteni, amennyiben a formai követelmények úgy indokolják.

Amennyiben a programban részt vevő partnerek logóit is feltüntetik, úgy a KÖEÉ logónak és az Európai Unió zászlajának a jobb oldali alsó sarokban kell szerepelnie. Fontos, hogy mindez egy sorban és egy méretben szerepeljen. Ugyanez vonatkozik, arra ha sima fehér lappal dolgozunk. Például: a logónak mindig a lap jobb oldalán kell szerepelnie.

A logón szereplő Európai Unió zászló 10 miliméternél nem lehet kisebb, illetve annak arányos méretein sem lehet változtani.

Mindig figyelni kell a logó szegélyeinek átláthatóságára.

A KÖÉE 2018 a sokféleségről és az örökség különböző aspektusairól szól, ezért  a vizuális megjelenés számos színben is  elérhető. A programhoz legjobban illő szín szabadon választható. (5 szín + 1 fekete-fehér változat). Viszont olyan színre nem lehet megváltoztatni a logót, ami nem szerepel ezen a színskálán, illetve a kontrasztot sem lehet módosítani.

Pédák a helytelen használatra:

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció