Hírek

Világörökségi Önkéntesek Kampány 2019 - jelentkezési lehetőség szervezetek részére

Publikálva: 2018. november 23.

Az UNESCO által meghirdetett Világörökségi Önkéntesek Kampány olyan szervezetek és intézmények jelentkezését várja, melyek a program keretében szeretnének hozzájárulni közös kulturális és természeti örökségünk megőrzéséhez egy, a Világörökségi, vagy a Várományos Listán szereplő helyszínhez kapcsolódó projekten keresztül.

Tovább a teljes cikkre

Kihirdették a NE MENJ EL MELLETTE! pályázat nyerteseit

Publikálva: 2018. október 31.

2018 áprilisában pályázatot hirdetett a Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkársága általános és középiskolás diákok számára, közvetlen környezetükben található kulturális örökség felfedezésére.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország is csatlakozott az "FRH Torch" - a kulturális örökség fáklyája Európában nemzetközi kezdeményezéshez

Publikálva: 2018. október 24.

Az olimpiai láng által ihletett, a Kulturális Örökség Európai Éve keretében megvalósuló nagyszabású európai projekt számos európai országot, köztük Magyarországot is érintette prominens közéleti személyek személyes, vallási örökséghez kötődő történeteit gyűjtő körútja során. A kezdeményezés Magyarországra szeptember 14-én a Kulturális Örökség Napjai hivatalos nyitóeseménye keretében látogatott.

Tovább a teljes cikkre

Oktatási segédlet Európa kulturális örökségének megismertetésére

Publikálva: 2018. október 5.

A Kulturális Örökség Európai Éve keretében az Európai Bizottság egy interaktív oktatási anyagot fejlesztett ki, hogy ösztönözze a diákokat kulturális örökségük felfedezésére. Az “Európa Kulturális Öröksége” oktatási segédlet a kulturális örökség jobb megértését kívánja elősegíteni, mind a diákok közvetlen környezetében, mind európai kontextusban.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati lehetőség Európai Unió Kulturális Öröksége/Europa Nostra díjakra

Publikálva: 2018. szeptember 28.

Az Európai Unió és az Europa Nostra pályázatot hirdet a 2019-es Európai Unió Kulturális Öröksége Díjakra / Europa Nostra Díjakra. A díjra négy kategóriában lehet nevezni: Kulturális örökség megőrzése; Kutatás; Az örökség iránt elkötelezett szolgálat; valamint Oktatás, képzés és a tudatosság növelése.

Tovább a teljes cikkre

Európa-szerte megkondulnak a harangok a Béke Világnapján

Publikálva: 2018. szeptember 21.

Magyarország is csatlakozott a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódó nemzetközi kezdeményezéshez, mely szerint szeptember 21-én, pénteken 18 óra és 18 óra 15 perc között Európa-szerte megkondulnak a templomok harangjai, a Béke Világnapjának alkalmából emlékeztetve mindannyiunkat a béke fontosságára.

Tovább a teljes cikkre

A hétvégén kerül megrendezésre a Kulturális Örökség Napjai

Publikálva: 2018. szeptember 11.

Épületséták, tárlatok, előadások és koncertek is várják a Kulturális Örökség Napjai látogatóit a hétvégén országszerte.

Tovább a teljes cikkre

Többszáz programmal vár országszerte a XII. Ars Sacra Fesztivál szeptember 15-23. között

Publikálva: 2018. szeptember 11.

Az Ars Sacra Alapítvány 2007 óta minden év szeptember harmadik szombatján, a Kulturális Örökség Napjainak szervezőivel összefogva meghívja a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább a teljes cikkre

Nyitott udvar, nyitott ház - a Szaporcai Cifraház programja a Bőköz Fesztivál alatt

Publikálva: 2018. augusztus 31.

Vidéken jó! Hagyományos ormánsági ház, porta és életmód bemutatására került a mai ökotudatos és értékelvű gondolkodás tükrében. A háromnapos program Bőköz Fesztivál ideje alatt valósult meg augusztus 24-26. között a Szaporcai Cifraházban a Kulturális Örökség Európai Éve programsorozatának keretében.

Tovább a teljes cikkre

Dobronka Cirkusz világszám! a Szaporcai Cifraházban

Publikálva: 2018. augusztus 30.

Egy ormánsági kötődésű fiatal házaspár és a Vidéken Jó! Alapítvány összefogásában megvalósult kultúrmissziós munka eredményeként jött létre a különleges marionettcirkusz előadás a Szaporcai Cifraház udvarán augusztus 11-én a Kulturális Örökség Európai Éve keretében.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció