Nemzetközi kezdeményezések

European Heritage Alliance 3.3 programjai a Kulturális Örökség Európai Évében

A European Heritage Alliance 3.3 (Európai Örökség Szövetsége 3.3) egy 48 európai, illetve nemzetközi hálózatot és hálózatot magába tömörítő informális platform az Europa Nostra koordinálásával. A Szövetség számos programot valósít meg Európa-szerte idén a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából.

Tovább a teljes cikkre

Kultúrák közötti párbeszéd: Európa és a Mediterrán-térség

Palermo, 2018. március 2-4.
Az olaszországi Palermo városa fesztivált szervez, melynek fókuszában az európai és a mediterrán-térségbeli/közel-keleti kultúrák kapcsolata áll. A program teret nyújt az európai politikák megvitatásának a kultúra fejlődésben, integrációban, fenntarthatóságban és mobilitásban játszott szerepéről. Emellett pedig változatos kulturális programokat kínál a multikulturalitás jegyében.

Tovább a teljes cikkre

Harangok megkondítása Európa-szerte a Béke Világnapján

2018. szeptember 21. 18:00-18:15
2018 az I. világháború lezárásának, a 30 éves háború 1618-as kezdetének és 1648-as lezárásának az évfordulója, emlékeztetve mindannyiunkat a béke fontosságára. A harangok hangja kifejezi a Kulturális Örökség Európai Éve által is képviselt értékeket, úgymint a szolidaritás és béke, illetve közös kulturális örökségünk megbecsülése.

Tovább a teljes cikkre

Európai Történelmi Házak Egyesület rendezvényei

Európai Történelmi Házak Egyesület (European Historic Houses Association) szervezésében megvalósuló események célja a magántulajdonban levő történelmi épületek nagyközönséggel való megismertetése, illetve a társadalmi elköteleződés erősítése.

Tovább a teljes cikkre

Ipari örökség tematikus hónapok

2018. március - október
Az Európai Ipari és Technikai Örökségek Egyesületeinek Szövetsége (E-FAITH) szervezésében megvalósuló programsorozat a civil szervezetek együttműködését kívánja elősegíteni 2018. március és október között tematikus hónapok szervezésével az ipari örökség bemutatása céljából.

Tovább a teljes cikkre

Európai Kulturális Turizmus Hálózat: "Fenntartható kulturális turisztikai célpont" díj

Az Európai Kulturális Turizmus Hálózat (European Cultural Tourism Network - ECTN) 2014 óta évente meghatározott tematika alapján ítéli oda az általa alapított díjat turisztikai célpontoknak szerte Európában. Az idei pályázat címe a "Kulturális örökség mint érték a felelős és fenntartható turizmus számára".

Tovább a teljes cikkre

Történeti kertek, kastélyparkok napja

2018.06.01-03.
2018 júniusának első hétvégéjén valósul meg a Történeti kertek, kastélyparkok napja, amely, csatlakozva a Franciaországban évek óta sikeresen futó programsorozathoz, idén újabb országokkal, köztük Magyarországgal bővül.

Tovább a teljes cikkre

"Városi zsidó örökség jelene és hiánya" konferencia Krakkóban

2018.09.03.-07.
2018 szeptemberében Krakkóban kerül megrendezésre a Zsidó Örökség Alapítvány (Foundation for Jewish Heritage) konferenciája "Városi zsidó örökség jelene és hiánya ("Urban Jewish Heritage - Presence and Absence") a Kulturális Örökség Európai Éve keretében.

Tovább a teljes cikkre

Szakértői megbeszélés és nemzetközi konferencia modern építészeti örökség témában, Kaunas

2018.09.11-12-13.
A litván Kulturális Minisztérium szakértői találkozót szervez "Modern mozgalom az építészetben - érték a kulturális örökség számára: kelet- és közép-európai perspektíva" (“Modern Movement in architecture - an asset to cultural heritage: a Central-Eastern European perspective”) címmel a KÖEÉ keretében, melyet kétnapos nemzetközi konferencia követ "Modernizmus a jövőért" ("Modernism for the Future") témában.

Tovább a teljes cikkre

"FRH Torch" kezdeményezés - a kulturális örökség fáklyája Európában

Az olimpiai láng által ihletett, a Kulturális Örökség Európai Éve keretében megvalósuló nagyszabású európai projekt számos európai országot, köztük Magyarországot is érintve személyes, vallási örökséghez kötődő történeteket gyűjt prominens közéleti személyektől (politikusok, tudósok, művészek), illetve uniós polgároktól európai körútja során.

Tovább a teljes cikkre

"Állampolgárok bevonása. Részvételen alapuló kormányzás az épített örökség területén" - nemzetközi konferencia Amersfoortban

2018.10.03-04.
A hollandiai Kulturális Örökség Ügynökség (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) által szervezett konferencia a kulturális örökség területén való részvételi kormányzás jó gyakorlatainak bemutatására és tapasztalatcserére kínál nemzetközi platformot, gyakorlati projekteken keresztül vizsgálva a témakört.

Tovább a teljes cikkre

"Irodalom, tárgyi és szellemi kulturális örökség" nemzetközi konferencia Lisszabonban

2018.10.11-12.
A CETAPS (Centre for English, Translation and Anglo-Portuguese Studies) és az FCSH-NOVA Egyetem szervezésében Lisszabonban kerül megrendezésre az "Irodalom, tárgyi és szellemi kulturális örökség" (Literature (&), (In)tangible Heritage) nemzetközi konferencia a Kulturális Örökség Európai Éve keretén belül.

Tovább a teljes cikkre

Kulturális Örökség Európai Innovátorainak Vására Brüsszelben

2018.11.15-16.
Az Európai Bizottság által a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 egyik kiemelt eseményeként megrendezésre kerülő "Fair of European Innovators in Cultural Heritage" (Kulturális Örökség Európai Innovátorainak Vására) arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan válhat a kulturális örökség az innováció és a kreativitás motorjává életünk, városaink, környezetünk és a nemzetközi párbeszéd javítása érdekében.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció