A Kulturális Örökség Európai Éve 2018 alkalmából a Magyar Posta szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsát ki a Tematikus Év logójával. A bélyeg, illetve az ahhoz kapcsolódó alkalmi boríték 2018. augusztus 1-jén kerül forgalomba.

A Kulturális Örökség Európai Éve célja, hogy minél több embert ösztönözzön az európai kultúra felfedezésére, felkutatására és megerősítse polgáraiban az európai azonosságtudatot, az összetartozás érzését.

A Tematikus Évet az Európai Kulturális Fórum indította útjára 2017. december 7-én Milánóban. Az Év hazai megvalósításának koordinációját a Miniszterelnökség látja el.

A 2018-as év folyamán számtalan sokszínű és izgalmas uniós, országos, regionális és helyi szintű esemény, projekt – koncertek, fesztiválok, hagyományőrző ünnepek, előadások, konferenciák, kiállítások, digitális projektek – keretében ünnepeljük közös örökségünket. A hazai eseménysorozat több mint 90 hivatalos programot foglal magában országszerte, sőt a határokon túl is.

A Magyar Posta által kibocsátott szelvényes forgalmi bélyeg Benedek Imre, a bélyeghez tartozó alkalmi boríték Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült 105 000 példányban.

A bélyegkibocsátásról bővebb információt a Magyar Posta honlapján talál.