Hírek

2018. szeptember 11. 14:22

A hétvégén kerül megrendezésre a Kulturális Örökség Napjai

Épületséták, tárlatok, előadások és koncertek is várják a Kulturális Örökség Napjai látogatóit a hétvégén országszerte.

2018. szeptember 11. 11:32

Többszáz programmal vár országszerte a XII. Ars Sacra Fesztivál szeptember 15-23. között

Az Ars Sacra Alapítvány 2007 óta minden év szeptember harmadik szombatján, a Kulturális Örökség Napjainak szervezőivel összefogva meghívja a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

2018. augusztus 31. 13:27

Nyitott udvar, nyitott ház - a Szaporcai Cifraház programja a Bőköz Fesztivál alatt

Vidéken jó! Hagyományos ormánsági ház, porta és életmód bemutatására került a mai ökotudatos és értékelvű gondolkodás tükrében. A háromnapos program Bőköz Fesztivál ideje alatt valósult meg augusztus 24-26. között a Szaporcai Cifraházban a Kulturális Örökség Európai Éve programsorozatának keretében.

2018. augusztus 30. 13:17

Dobronka Cirkusz világszám! a Szaporcai Cifraházban

Egy ormánsági kötődésű fiatal házaspár és a Vidéken Jó! Alapítvány összefogásában megvalósult kultúrmissziós munka eredményeként jött létre a különleges marionettcirkusz előadás a Szaporcai Cifraház udvarán augusztus 11-én a Kulturális Örökség Európai Éve keretében.

2018. augusztus 3. 15:10

Örökségünk Európában - felhívás az épített, régészeti és természeti örökség ingyenes bemutatására a Kulturális Örökség Napjai keretében

Megnyílt a lehetőség a Kulturális Örökség Napjai idei programsorozatához való csatlakozásra. Az Európa Tanács 2018. évi témaajánlata, a MEGOSZTÁS MŰVÉSZETE arra hívja fel a figyelmet, mennyire fontos, miként mutatjuk be örökségünket.

2018. augusztus 2. 11:10

Klassz a pARTon! koncertek a Balaton körül

Vasárnapig még több balatoni helyszínen találkozhat a közönség a Klassz a pARTon! fesztivál koncertjeivel. A szeptemberben a sorozat a Zeneakadémián folytatódik, majd pedig Rijekában zárul, ahol Érdi Tamás a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 nagyköveteként koncertjével megnyitja a Magyar Napokat.

2018. augusztus 1. 8:00

Bélyegkibocsátás a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából

A Kulturális Örökség Európai Éve 2018 alkalmából a Magyar Posta szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsát ki a Tematikus Év logójával. A bélyeg, illetve az ahhoz kapcsolódó alkalmi boríték 2018. augusztus 1-jén kerül forgalomba.

2018. július 31. 15:03

Jelentkezési lehetőség Access City 2019 díjra

Az Európai Bizottság által meghirdetett Access City díjat minden évben olyan városok nyerhetik el, amelyek kiemelkedő erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy akadálymentessé váljanak. A díj hozzájárul az Unió városainak azon közös törekvéséhez egy befogadó Európa megteremtésére, amelyben a polgárok élvezhetik az élet és a munka szabadságát, és a szabadidejüket a mobilitásuk vagy részvételük korlátozása nélkül tölthetik el.

2018. július 30. 10:38

Kutatók éjszakája a Kulturális Örökség Európai Éve jegyében - csatlakozási lehetőség intézményeknek

A Kutatók Éjszakája idén első alkalommal kétnapos rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket szeptember 28-29-én. A rendezvény során a látogatók beléphetnek máskülönben zárt laboratóriumokba, megismerkedhetnek a tudományos kutatás számos új eredményével, sok helyen játékos formában sajátíthatnak el tudományos ismereteket. A Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából számos budapesti és vidéki múzeum is csatlakozik az eseményhez.

2018. július 9. 15:20

Európai Ipari és Technikai Örökségek Egyesületeinek Szövetsége: Utazás és szállítás földön, vízen, levegőben

Az Európai Ipari és Technikai Örökségek Egyesületeinek Szövetsége (EFAITH) szervezésében az idei év során hat tematikus hónap valósul meg a Kulturális Örökség Európai Éve keretében Európa ipari örökségére hívva fel a figyelmet. A szervezet július és augusztus folyamán kampányt indít az utazás és szállítás európai örökségének témája köré építve.