Az UNESCO által meghirdetett Világörökségi Önkéntesek Kampány olyan szervezetek és intézmények jelentkezését várja, melyek a program keretében szeretnének hozzájárulni közös kulturális és természeti örökségünk megőrzéséhez egy, a Világörökségi, vagy a Várományos Listán szereplő helyszínhez kapcsolódó projekten keresztül.

Az UNESCO Világörökség Oktatási programjának részeként az UNESCO Világörökség Központ a Nemzetközi Önkéntes Szolgálat Koordinációs Bizottság (CCIVS), az Európai Örökség Önkéntesek (European Heritage Volunteers) és a Better World Alapítvány együttműködésével immár tizenegyedik alkalommal hirdeti meg a Világörökségi Önkéntesek Kampányát. A Kampány idei céljai a következők:

  • felhívni a fiatalok, önkéntesek, helyi közösségek, és érintett hatóságok figyelmét a világörökség védelmének és támogatásának fontosságára.
  • bevonni a fiatalokat a világörökség megőrzésébe konkrét, helyszíni projekteken keresztül.
  • fiatalok számára lehetőséget biztosítson alapvető megőrzési és védelmi eszközök, képességek elsajátítására, mint a jövő döntéshozói, s mint aktív világpolgárok
  • erősítse a fenntartható együttműködést a különböző civil szervezetek, a helyszínek fenntartó szervezetei, a közösségek és a hatóságok között.
  • felismerje ajó gyakorlatokat, és fejlessze a nem-formális oktatási eszközöket, hogy megkönnyítse az érintettek részvételét a világörökséggel kapcsolatos oktatási tevékenységben.

Jelentkezési határidő: 2019. január 13.

Bővebb információt a kampányról, illetve a jelentkezés menetéről a Világörökség Központ honlapján talál.