Az Európai Kulturális Turizmus Hálózat (European Cultural Tourism Network - ECTN) 2014 óta évente meghatározott tematika alapján ítéli oda az általa alapított díjat turisztikai célpontoknak szerte Európában. Az idei pályázat címe a "Kulturális örökség mint érték a felelős és fenntartható turizmus számára".

2018-ban a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódóan a Hálózat az Europa Nostra-val és az Európai Utazási Bizottsággal együttműködésben hirdette meg az idei, "Fenntartható kulturális turisztikai célpont" díját, "Kulturális örökség mint érték a felelős és fenntartható turizmus számára" címmel.

A díj elősegíti az európai kulturális turisztikai célpontok népszerűsítését, és platformot kínál tapasztalat- és tudáscserére.

A pályázatok benyújtásának határideje 2018. július 1-je. A nyerteseket a 11. Kulturális Turizmus Nemzetközi Konferencia keretein belül megrendezendő díjátadó ünnepségen hirdetik ki 2018. október 25. és 27. között Pafos-ban, Cipruson.

A díjról további információt a kapcsolódó anyagok menüpont alatt talál.

Szervezők: Európai Kulturális Turizmus Hálózat (European Cultural Tourism Network - ECTN), Europa Nostra, Európai Utazási Bizottság
Részvétel lehetősége: minden európai turisztikai célpont számára, helyi és regionális hatóságok, turisztikai testületek és egyesületek, kezelő szervezetek, kulturális területen tevékenykedő nem-kormányzati szervek
Elérhetőség: http://www.culturaltourism-network.eu/