Európai Történelmi Házak Egyesület (European Historic Houses Association) szervezésében megvalósuló események célja a magántulajdonban levő történelmi épületek nagyközönséggel való megismertetése, illetve a társadalmi elköteleződés erősítése.

2018. május 24. és 27. között valósul meg a magántulajdonban levő örökség hete, melynek keretében a tulajdonosok a nyilvánosság számára megnyitják házukat, különböző programoknak adva otthont. A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a tulajdonosok társadalomban játszott szerepére, elősegítse a tulajdonosok/üzemeltetők és a nyilvánosság kapcsolatát és erősítse a társadalmi elköteleződést, legfőképp a fiatalabb generációk számára.

Emellett május 24-én Európai Fotóverseny indul, az európai történelmi épületek szépségének és sokféleségének bemutatására. Pályázni július végéig lehet, a díjkiosztó ünnepségre november 6-án fog sor kerülni.

A Történelmi házak & Fiatal vonósnégyesek elnevezésű program keretében magántulajdonban levő történelmi házak fognak helyszínt és szállást biztosítani koncertek számára, ezzel támogatva kiváló fiatal művészeket.

Szervező: Európai Történelmi Házak Egyesület (European Historic Houses Association)
Részvétel lehetősége: Történelmi házak tulajdonosai
Elérhetőség: http://www.europeanhistorichouses.eu/

A programokról további részleteket a kapcsolódó anyagok menüpont alatt levő tájékoztatóban talál.