Vasárnapig még több balatoni helyszínen találkozhat a közönség a Klassz a pARTon! fesztivál koncertjeivel. A szeptemberben a sorozat a Zeneakadémián folytatódik, majd pedig Rijekában zárul, ahol Érdi Tamás a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 nagyköveteként koncertjével megnyitja a Magyar Napokat.

Klassz 7 Érdi Tamás Balatonalmádiban. Fotó: Érdi-Harmos Réka

A program elsősorban a Balaton régióban van jelen, de a rendező Cimbora Alapítvány szervez koncerteket a Duna és az Adria partján is. A fesztivált alapító Érdi Tamás Prima Primissima-díjas zongoraművész - a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 egyik nagykövete - a klasszikus zene kiváló hazai és külföldi képviselőit hívta meg a fesztiválra. Közismert kamara-és szimfonikus zenekarok, szólisták, operaénekesek, de a MOL Új Európa Alapítvány által támogatott pályakezdő fiatal muzsikusok is óriási érdeklődés mellett lépnek fel estéről estére a teltházas koncerteken.

A következő napokban Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Siófokon és Salföldön hallhatják a  Klassz  a pARTon! ingyenes koncertjeit. Fellép többek közt a Kodály Quartet Farkas Gáborral, az Anima Musicae Kamarazenekar , Csordás Klára, Megyesi Zoltán, Szirtes Edina Mókus és zenekara,  Anneke Boeke.

A részletes programról az Eseménynaptárban, illetve a Klassz a pARTon! honlapján és facebook-oldalán tájékozódhat.

Füredi hangulat - operagála. Fotó: Érdi-Harmos Réka