A Kutatók Éjszakája idén első alkalommal kétnapos rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket szeptember 28-29-én. A rendezvény során a látogatók beléphetnek máskülönben zárt laboratóriumokba, megismerkedhetnek a tudományos kutatás számos új eredményével, sok helyen játékos formában sajátíthatnak el tudományos ismereteket. A Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából számos budapesti és vidéki múzeum is csatlakozik az eseményhez.

Tavaly több mint 200 helyszín, köztük  számos kutatóintézet, egyetem, középiskola, vállalkozás csatlakozott az eseményhez, és kínált ingyenes programokat több tízezer látogatónak.

Az idei programhoz való csatlakozás lehetősége jelenleg is nyitott, mely egy csatlakozási nyilatkozat visszaküldésével lehetséges augusztus végéig a ODBnKUWqp5mjjGNa3V0YXRva2Vqc3pha2FqYUByY2lzZC5ldQ== címre, ezt követően feltölthetik az intézmények programjaikat a Kutatók Éjszakája központi honlapjára. A programok feltöltéséhez hozzáférést és jelszót kapnak, így tudják saját helyszínük programjait a nagyközönség számára elérhetővé tenni. A korlátozott létszámban látogatható programokra a regisztráció is ezen a felületen történik. A programok feltöltésének ideje várhatóan augusztus vége. A programsorozathoz való csatlakozás csak a látogatók számára ingyenes programok kínálásával lehetséges.

A csatlakozás feltételeiről bővebb információ, illetve a csatlakozáshoz szükséges nyilatkozat a 'Kapcsolódó anyagok' alatt található. A rendezvénysorozatról, illetve a programokról a Kutatók Éjszakája honlapján tájékozódhat.