2018. június 2.
A 180 éves, műemlék és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert, hazánk leggazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye. Minden évszakban lebilincselő látvány 27 hektáron. A Botanikus Kert a Történeti kertek, kastélyparkok napja alkalmából kerttörténeti és kertművészeti sétával várja az érdeklődőket.

Az eddig észlelt fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, 73 puhatestű állatfaj talált itt otthonra. Egynyári növénybemutatók, hangulatos sétautak, rózsa fajtabemutató és a természet sok-sok apró csodája várja egész évben a látogatókat.

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert tervezett programja a Történeti kertek, kastélyparkok napja alkalmából:

2018. június 2. Szo. 10.00 Kerttörténeti és kertművészeti séta

A közel 200 éves kert történetébe nyújtunk betekintést látogatóinknak, rávilágítva, hogy milyen szerepet töltött be egykori, nemesi származású tulajdonosai életében illetve az ország kulturális örökségében. A Vigyázó család adományozásának köszönhetően 1952 óta a Magyar Tudományos Akadémia tulajdona, és közel 60 éve botanikus kertként egész évben nyitva áll a nagyközönség számára.

A szakvezetés időtartama kb. 100 perc, ezt követően, a nap további részében egyénileg bejárva élvezhetik a Kert adta élményeket.
Találkozó a bejáratnál, a Berkenyeház előtt 9.50-10.00 között.
Részvételi díj: a kerti belépőjegy

Cím: 2163, Vácrátót, Alkotmány út 2-4.
Web: http://www.botanikuskert.hu/