2018. június 1.
Az FM-KASZK Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziuma és Kollégiuma programja keretében lehetőséget teremt általános iskolai diákcsoportok számára, hogy megismerhessék egy kertészeti képzéssel foglakozó iskola botanikus kertjét. A program célja a növényvilág rejtelmeinek, a hazai flóra legismertebb növényeinek és botanikai különlegességeiknek élményközpontú bemutatása.

Kertészeti képzés 1926 óta működik az intézményben. Az iskola első igazgatója Varga Márton volt, aki létrehozta Magyarország első japánkertjét. A kert közel fél hektáron terül el számos értékes és ritka növénnyel. Éppen ezért a program középpontjában a botanikus kert legféltettebb kincsének, az ország elsőként létrehozott – idén 90 éves – japánkertjének és a benne rejlő botanikai értékeinek szakszerű vezetéssel történő megismertetése áll.


A Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium és Kollégium programja a Történeti kertek, kastélyparkok alkalmából:

2018. június 1. 9-15 óráig

  • Ismerkedés a növények és az őket körülvevő környezet titkaival a mikroszkópikus világtól a látható, tapintható és ízlelhető világig
  • A japánkert és a benne rejlő botanikai értékek szakszerű vezetéssel történő bemutatása
  • Ökokert bemutatása otthon is megvalósítható ötletekkel

Minden a kertbe látogató hetedik hetedikes osztályos tanuló ajándéknövényt kap.

Részvételi szándékukat a sQPvvrWAmMbKSh8Wx2O1mY4dGl0a2Fyc2FnLnZtc3praUBnbWFpbC5jb20= e-mail címen május 29-ig jelezzék az intézmény nevével, a résztvevők létszámával és osztályával.

Web: http://www.vmszki.hu
Cím: 1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60.