Megnyílt a lehetőség a Kulturális Örökség Napjai idei programsorozatához való csatlakozásra. Az Európa Tanács 2018. évi témaajánlata, a MEGOSZTÁS MŰVÉSZETE arra hívja fel a figyelmet, mennyire fontos, miként mutatjuk be örökségünket.

A Kulturális Örökség Európai Évében különös figyelmet fordítunk arra, hogy hangsúlyozzuk a hazai és az európai örökség közös vonásait, értékeit, szellemiségét. Mindezt a lehető legmagasabb színvonalon, érdekesen, élmény-szerűen, akár művészi fokon. A szervezők az örökségelemekhez kötődő személyes és közösségi élmények megosztására budítanak mindenkit.

2018 remek lehetőség arra, hogy a szakemberek bemutassák az érdeklődőknek, milyen folyamatok szükségesek az örökség megőrzéséhez, megújításához, illetve milyen szándékok, gondolatok hoznak létre egy-egy új épületet, a jövő örökségét.

2017-ben vette kezdetét a Duna-medence monumentális kora vaskorki tájai című európai partnerségi program. A szervezők várják mindazok jelentkezését, akik szívesen mutatják be a területükön található vaskori emlékeiket, illetve magát a vaskort hozzák megismerhető közelségbe.

Jelentkezési határidő: augusztus 15.

Jelentkezés és bővebb információ a Kulturális Örökség Napjai hazai honlapján.

(Forrás: oroksegnapok.hu)