A természetvédelemért felelős miniszter – egyetértésben a kulturális örökség védelméért felelős miniszterrel, együttműködve a területfejlesztésért felelős miniszterrel és a területrendezésért felelős miniszterrel – pályázatot ír ki a Magyar Tájdíj (2019) elnyerésére és az Európa Tanács Táj Díjára (2019) történő felterjesztésre.

A Magyar Tájdíj az Európa Tanács Táj Díja mintájára létrehozott díj, amely a magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek részére adományozható. A nemzeti szintű pályázat egyik célja, hogy az arra legérdemesebb és legesélyesebb pályázat képviselhesse hazánkat a nemzetközi megmérettetésben.

Tekintettel arra, hogy a pályázat feltételrendszere úgy lett kialakítva, hogy Magyar Tájdíj pályázat győztese megfeleljen a nemzetközi követelményeknek, az eredményes pályázó a Magyar Tájdíj elnyerése mellett képviseli hazánkat az Európa Tanács Táj Díja pályázatán is. A pályázat angol nyelvre történő fordításáról és a nemzetközi pályázatra felterjesztésről a Földművelésügyi Minisztérium gondoskodik. A felterjesztett pályázat képviselője többek között meghívást kap az Európa Tanács rendezvényére, hogy tevékenységét nemzetközi szinten is bemutassa.

A pályázat részletei, illetve a pályázati űrlap az alábbi linkeken érhetők el:

http://www.termeszetvedelem.hu/index.php?pg=sub_738

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=3&type=206#!DocumentBrowse