2018. június 1.
Az Arborétum és a "Pepi-kert" története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik. Az intézmény ma öt fás gyűjteményt gondoz 82 ha területen. gyűjtemények közül négy látogatható: a legidősebb, a "Pepi-kert", a Mitrowssky-kert, a Parkerdő és a hajókikötőhöz vezető betonúttól délre fekvő, ún. "Konyhakerti" rész.

A Szarvasi Arborétum, Magyarország legnagyobb arborétuma a térség legmeghatározóbb turisztikai központja, az év minden napján várja látogatóit reggel 8-tól sötétedésig, számos szolgáltatással és programmal.

dr. Sipos András emléktáblájának avató ünnepsége - 2018. június 1. 14:00

A rendezvényen a Szarvasi Arborétum korábbi igazgatójának tiszteletére emléktáblát avat dr. Hanyecz Katalin igazgató, dr. Sipos András volt kollégái, ismerősei, barátai körében. Az egykori igazgató szakmai munkásságáráról a kert központi részében 2013-ban elültetett fiatal hegyi mamutfenyő példányánál kerül sor a megemlékezésre. A program zárásaként Somlyai Márta főkertész szakvezetéses előadást tart az Arborétum legidősebb és legnagyobb faóriásáról, a Hegyi mamutfenyőről, amely  csaknem 150 éves, 36 méter magas, 5,5m törzskerületű és a Pepi-kert jelképe.

Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Web: http://www.pepikert.hu/