Európai királyok, királynők rajzpályázat

2018.02.28-05.18.
Az Europe Direct hálózat szolnoki irodája évek óta szervez rajzpályázatokat európai témákban. Ebben az évben az Európai Év alkalmából a pályázat témája: Európai királyok, királynők, kicsit kapcsolódva a magyarországi Mátyás király évfordulóhoz is. A legjobb rajzokból kiállítás készül az Európa Napra a Verseghy Könyvtárban, Szolnokon.

Európa  nemcsak földrajzi fogalom, hanem elsősorban kulturális identitás; a régmúlt emlékei kulturális örökséggé váltak a történelem során. A kultúra örökségként hagyományozódik is nemzedékről nemzedékre, így a történelmi örökség része. Az európai kultúra a keresztény etika, a görög filozófia és a római jog pillérein nyugszik. Közös európai történelmünket formálták az európai uralkodók, akik hozzájárultak a közös európai kultúra, identitás kialakulásához.

A programsorozat fő célja, hogy minél több embert ösztönözzön az egyetemes európai kultúra felfedezésére, valamint megerősítse polgáraiban az európai azonosságtudatot, ehhez európai történelmi alakjaink tanulmányozása kiváló lehetőség.

Projektgazda: Europe Direct, Szolnok
Program típusa: rajzpályázat, kiállítás
Célcsoport: Minden korosztály
Helyszín: Szolnok
Elérhetőség: https://europe-direct-szolnok4.webnode.hu/

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció