Örökség és identitás – nemzetközi konferencia Pécsett

2018.08.31.
A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány, a PTE-BTK Humán Fejlesztési és Művelődéstudományi Intézetének jogelődje, valamint annak Kulturális Örökség Kutatócsoportja 2010 óta szervez kulturális örökségeinkre fókuszáló nemzetközi konferenciákat. A KÖEÉ alkalmából a konferencia arra törekszik, hogy hozzájáruljon azon kulturális örökségeink megismeréséhez és értelmezéséhez, amelyek folyamatos átalakulással, de jelen vannak, és meghatározó szerepet játszanak identitástudatukban és mindennapi életükben.

Az idei konferencia újra lehetőséget ad arra, hogy párbeszédet indítsunk arról, hogy mi az, ami közös örökségünk, miként formálja identitásunkat, és miként alakítjuk, gazdagítjuk mi magunk is kulturális örökségeinket.

A rendezők az alábbi tematika mentén szervezik a plenáris előadásokat valamint a szekciókban zajló vitákat:

A konferenciát épített és szellemi örökség tematikájú kiállítások kísérik.

A konferencia részletes programja itt érhető el.

Partnerek: PTE-BTK Humán Fejlesztési és Művelődéstudományi Intézet és annak Kulturális Örökség Kutatócsoportja, Pécsi Akadémiai Bizottság, Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség, Baranya Megyei Értéktár Bizottság, Székely Nemzeti Múzeum (Sepsiszentgyörgy - Románia), Györkös-Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár - Románia), Balassi Intézet (Sepsiszentgyörgy – Románia)

Projektgazda: Határokon Túli Magyarságért Alapítvány
Projekt típusa: konferencia
Célcsoport: főiskolai/egyetemi hallgatók, örökségvédelmi szakemberek
Helyszín: Pécs
Kapcsolat: http://www.htma.hu/

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció