Örökül hagyták – múlt és jövő egymásra épülése

2018.07.16 – 10.03.
A Somogyi-könyvtár nyári nagykiállításával csatlakozik a „Kulturális örökség európai éve 2018" – az Európai Unió által meghirdetett rendezvénysorozathoz. A téma gazdagsága, sokszínűsége megjelenik régészeti lelőhelyek, kortárs építészeti műemlékek, középkori várak, képzőművészeti alkotások, néphagyományok s nem utolsó sorban könyvtárak szebbnél szebb könyvgyűjteményei területén. Somogyi Károly gyűjteményének köszönhetően a látogatók betekintést nyerhetnek a kulturális örökségvédelem történetébe is, a könyvtár muzeális értékű kötetein keresztül.

A Somogyi-könyvtár a nyári hónapokban minden évben nagykiállításon mutatja be nemzetközileg is jegyzett muzeális értékű könyvritkaságait. 2018-ban „Örökül hagyták – múlt és jövő egymásra épülése” című kiállításával a nyári idegenforgalmi szezon kulturális kínálatát színesíti.
A kiállítás a Dóm téren található központi könyvtárépület földszinti kiállítóterében kerül elhelyezésre.

A 28. alkalommal megrendezésre kerülő régi könyves kiállítás idén a Kulturális Örökség Európai Évéhez csatlakozik. A szervezők célja a könyvtár által őrzött dokumentumgyűjtemény segítségével megmutatni hazánk szellemi kulturális örökségét, történelmi értékeit, természeti örökségeit. A Magyar Örökség Díjas Somogyi-könyvtár kiemelt figyelmet fordít arra, hogy legmagasabb minőségben hozzáférhetővé tegye a több mint 130 éves múltja alatt felhalmozott kulturális kincseit, biztosítsa az információhoz és a tudáshoz való szabad, korlátok nélküli hozzáférést.
A tárlat ideje alatt a Szeptemberi Kulturális Örökség Napok programsorozat keretén belül tárlatbemutatókkal és várostörténeti sétákkal várják a látogatókat a szervezők.

Projektgazda: Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár
Program típusa: kiállítás
Célcsoport: minden korosztály
Helyszín: Szeged
Elérhetőség: http://www.sk-szeged.hu/

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció