2018.06.08-07.20.
A kulturális örökség és a műemlékvédelem témáit érintő fotó- és tárgykiállítás valósul meg a program keretében a XIX. sz. Budapestről. A kiállításon nagyméretű Budapest képeket láthatnak az érdeklődők a századforduló idilli világát megelevenítve.

A Duna által kettészelt, a hegyes-völgyes és a síkvidéki oldalra osztott és a folyón átívelő karcsú hidak sorával összekötött Budapest egyedi panorámát nyújt. A folyó két partján feltáruló városi táj építészeti alkotásaiban a magyar főváros történetének meghatározó időszakai jelennek meg.

Az 1872–1873-ban három településből egyesített Budapest ötven év alatt világ- várossá fejlődött, megőrizve az egykori Pest és Buda települések szerkezeti sajátosságait: a Budai Várnegyed karakteres, barokk-kori köntöse alatt is érzékelhetően középkori meghatározottságú különállását, valamint a pesti oldal nagyvonalú, gyűrűs-sugaras városszerkezetébe illeszkedő, nagy kiterjedésű, kiemelkedő jelentőségű középületekkel gazdagított, egyedülállóan egységes, historizáló és szecessziós építészetét, amelynek kiemelkedő része az Andrássy út és környezete.

Projektgazda: Magyar Kulturális és Tájékoztatási Központ, Stuttgart
Program típusa: építészettörténeti kiállítás
Célcsoport: az intézetet rendszeresen látogató német és magyar közönség
Helyszín: Magyar Kulturális és Tájékoztatási Központ, Stuttgart
Elérhetőség: http://www.stuttgart.balassiintezet.hu/