2018.03.23-26.​
Az Interpret Europe nemzetközi hálózat idei konferenciája „Örökség és identitás” címmel kerül megrendezésre Kőszegen, 2018. március 23. és 26. között. Az eseményen Európa szinte minden országából és a tengerentúlról érkező szakemberek vesznek részt, akik különböző örökségi helyszíneken segítik a helyieket és a turistákat megtalálni az adott értékek lényegi jelentéseit.

Kik vagyunk és hová tartozunk? Minden ember felteszi magának ezeket a kérdéseket valamikor az élete során. A válaszok nagyban függnek attól, hogy mit tekintünk örökségünknek, és miként értelmezzük azokat. A Kulturális Örökség Európai évéhez szorosan kapcsolódva, s annak egyik kiemelt eseményeként az Interpret Europe (interpret-europe.net) éves konferenciája „Heritage and Identity” (Örökség és Identitás) címmel kerül megrendezésre a Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖMÉ), az Interpret Europe és a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete szervezésében. A megnyitón Navracsics Tibor uniós biztos mond köszöntőt. Az eseményen várhatóan 150-200 szakember vesz részt Európa szinte minden országából és a tengerentúlról, akik különböző örökségi helyszíneken segítik a helyieket és a turistákat megtalálni az adott értékek lényegi jelentéseit.

A konferenciát nemzetközi hírű gondolkodók inspiratív, vitaindító előadásai, több mint 60 szakmai prezentáció és műhely, valamint körülbelül egy tucat jelentős örökségi helyszínen tett tanulmányi kirándulás teszi színessé és tartalmassá.

A konferenciáról további részleteket a konferencia hivatalos honlapján talál.