2018.06.27 -07.01.
A projekt célja a magyar-azeri közös kulturális örökség tudatosítása és a két nép közötti szimpátia további erősítése, öregbítené az Azerbajdzsánban Magyarországról kialakított pozitív képet és kiválóan szolgálná a kulturális kapcsolatok fejlesztését és az azeri emberekben a magyarokkal kapcsolatban kialakított rokonság tudatot.

A Silk Road Fesztivál híres hazai (azerbajdzsáni) és külföldi zenészek táncosok tradicionális művészeti fesztiválja a Kaukázusban, amely felejthetetlen élményt nyújt az odalátogatóknak! Ez a nagy zenei fesztivál Sheki csodálatos hagyományává vált. 

Évszázadokon át ez a gyönyörű város, amely az ősi selyemút útján található fontos művészeti és kereskedelmi központ volt. Ritka történelmi és építészeti emlékek találhatóak a városban: mecsetek, minaretek, hidak, falak stb. ebben a környezetben zajlanak a „Selyem út” Fesztivál eseményei. Különleges módon megszólítva a modern kor emberét.
Az idei évben nagykövetségünk (a szervezőkkel egyetértésben) egy kisebb néptánccsoport fellépését magyar népzenei kísérettel szeretné megvalósítani.

A magyar néptánc nem csak a szűkebb értelemben vett Magyarország területének (Rábaköz, Nagykunság, Jászság Nyugat- és Közép-Dunántúl (Veszprém-Zala-Vas), Dél-Dunántúl (Somogy-Baranya) stb. táncdialektusait öleli magába, hanem a Székelyföldi, Barcaság, Bukovina Moldva, Bácska-Szlavónia, Csallóköz, Szigetköz stb. táncdialektusokon keresztül egész Közép-Kelet Európai kulturális hagyományainak és értékeinek egyik alapja.
Ugyanakkor dinamizmusa, játékossága és sokszínűsége képes megszólítani a XXI. század közösségeit.

A programban részt vevő partnerek: Hagyományok Háza (által ajánlott népi táncosok), Sheki város önkormányzata

Projektgazda: Magyarország Nagykövetsége, Baku
Program típusa: néptánc előadás, népzenei kísérettel
Célcsoport: A népzenei kultúra iránt érdeklődő politikai, gazdasági és kulturális ügyekben illetékes döntéshozók és döntés-előkészítők
Helyszín: Sheki