2018.06.24 - 07.01.
A Kapolcska Program olyan „kulturális startup”, amely központjában a legfiatalabbak minőségközpontú szórakoztatása és nevelése áll. A Program a 9-15 éves korosztályt és a családokat szólítja meg. A művészek, a pedagógusok és a fiatalok interaktív kapcsolatára épülő innovatív projekt célja, hogy 2020-ra a kis település nyári, nemzetközi oktatási-művészeti központtá váljon.

A Program edukációs szegmense elősegíti a fiatal generáció zenei, színházi, művészeti tehetségeinek felkutatását. A projekt helyszíne egy olyan kis magyarországi mikrorégió települése (Kapolcs), amely maga is nagy kulturális hagyománnyal rendelkezik és az elmúlt évek során az ország legnagyobb összművészeti fesztivál helyszínéül szolgál (Művészetek Völgye).

Az új innovációs Program segíti a városi és a kisebb települések tehetségeinek továbbképzését és kibontakozását a klasszikus és népművészeti elemek szinergiáinak és újraértelmezésének segítségével.
Támogatja a helyi fiatalok kreativitását is. Társadalmi integrációs szekciója gyakorlati példát mutat a kulturális esélyegyenlőség lehetőségeinek kiaknázására. Hagyományőrző szekciói a kulturális múlt és jelen közötti híd szerepét töltik be. Több szekció is foglalkozik a kortárs experimentális művészettel a digitális technikákat is alkalmazva.

A Program fesztivál része az identitás megőrzését, a család szerepének fontosságát és a kulturális sokszínűség szerepét erősíti. A Program határon kívüli magyar – hátrányos helyzetű – fiataloknak is helyt ad és foglalkoztat nemzetközi önkénteseket is.

Projektgazda: Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet
Program típusa: fesztivál, oktatási tevékenység
Célcsoport: 9-15 éves fiatalok és családok
Helyszín: Kapolcs
Elérhetőség: www.kapolcska.hu; www.kapolcsiegylet.hu