2018.09.06-12.16.
A kiállítás bemutatja a Bőrgyógyászati Klinika épületéről összegyűjtött képanyagot az 1893-2018 időszakból. A Klinika igazgatóiról készült portréfotók mellett az elmúlt 125 évben itt dolgozó kollégákról fennmaradt archív és színes képeket tekintheti meg a nagyközönség.

A XIX. század elején elterjedő, a klinikai gyakorlatban és oktatásban ezidőtájt alkalmazott orvosi illusztrációk művészetébe nyújt betekintést a Klinika másik kiállítása, mely a Klinika könyvtárának állományában lévő, az 1860-as években megjelent New Sydenham Society’s Atlas of Diseases of the skin című albumból válogat szakmabeliek és érdeklődők számára egyaránt.

A Semmelweis Egyetem, ÁOK, Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika 125 éves fennállása alatt az európai bőrgyógyászati szakmai közélet szerves részévé vált, számos nagy hírű nemzetközileg is elismert szakember dolgozik itt. A Klinika munkatársai európai szakmai testületek, kontinentális rendezvények rendszeres aktív résztvevői, számos erópai szintű nemzetközi rendezvény szervezése is a Klinika nevéhez fűződik.

A Klinika 125 éves évfordulója alkalmából változatos eseményekkel, többek között a BőrŐrök programmal, a BőrAkadémia konferenciával, fotó- és festménykiállításokkal, 125 éves Bőrklinika kampányaival, digitális projekttel, rezidens tréningekkel és kutató tevékenységgel.

Projektgazda: Nékám Alapítvány
Program típusa: Kiállítás
Célcsoport: minden korosztály
Helyszín: Budapest
Elérhetőség: http://semmelweis.hu/borklinika/125ev/kiallitas/