2018.01.01. -04.13.
A programban a Tolna megyei Kisszékely megépítése történik a Minecraft EDU online építkezős játék segítségével. A projekt egy iskoláknak szóló, országos mozgalom keretében jön létre, amelynek címe: „Építsük meg Magyarországot!” A felhívás célja, hogy Magyarország természeti és kulturális értékeit újszerű módon mutassa be, mégpedig a Minecraftban építkezve.

Egy kisszékelyi parasztház alapjának kijelölése. Fotó: Ujhelyiné Szeverényi Irma

A program Magyarországnak  kevéssé ismert „gyöngyszemét” kívánja széles körben megismertetni, amely gazdag természeti és kulturális örökséggel rendelkezik. A projekttel elsősorban a fiatalságot kívánja megszólítani, hiszen az „Építsük meg Magyarországot!” mozgalom iskoláskorú gyermekeknek szól.

Kisszékely építése Barni, a projekt diákmentorának irányítása alatt. Fotó: Ujhelyiné Szeverényi Irma

Ideális környezetben,  3D-s megjelenésben építhetik Kisszékely faluját a diákok a Minecraft EDU online építkezős játék segítségével. A falu számos történeti és természeti kincse elevenedik meg kezük által. Az építést megelőzően kutatásokat végeznek, hogy mind jobban megismerjék Kisszékely nevezetességeit, hogy a megépített falucska hű képmása lehessen az eredetinek. A modern technológia használata kiválóan alkalmas az örökség jobb megőrzéséhez és bemutatásához.

Bepillantás a templom történetébe építés közben. Fotó: Ujhelyiné Szeverényi Irma

A projektet a szervező folyamatosan dokumentálja egyrészt Örömpedagógia elnevezésű szakmai blogban, másrészt a digitális osztályterem oldalán, ahol projektnaplót is vezetnek a Padlet faliújságján. A megépített Kisszékelyt videófilmek segítségével mutatják be az iskoláknak szóló programban, a Digitális Témahét keretében.

A templomdomb és egy kisszékelyi parasztház épül a fiúk keze nyomán. Fotó: Ujhelyiné Szeverényi Irma

Egy Kisszékelyről elszármazott unoka öröksége. Fotó: Ujhelyiné Szeverényi Irma


Projektgazda: Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Program típusa: informatív, oktatási tevékenység, digitális projekt
Célcsoport: Minden korosztály
Helyszín: Budapest, Kisszékely
Elérhetőség: www.benedekelek.hu