Kisszékely kulturális és természeti öröksége a Minecraft EDU-ban bemutatva

2018.01.01. -04.13.
A programban a Tolna megyei Kisszékely megépítése történik a Minecraft EDU online építkezős játék segítségével. A projekt egy iskoláknak szóló, országos mozgalom keretében jön létre, amelynek címe: „Építsük meg Magyarországot!” A felhívás célja, hogy Magyarország természeti és kulturális értékeit újszerű módon mutassa be, mégpedig a Minecraftban építkezve.

Dokumentumfilm a Kodály-módszer nemzetközi adaptációjának sikereiről

2018.12.16.
A dokumentumfilm a Kodály koncepció külföldi adaptációinak legkiválóbb példáit, a kodályi elvek alapján működő zenepedagógiai programokat, azok oktatóit, szakértőit és hallgatóit mutatja be. A film Magyarországon kívül számos külföldi helyszínről vett példákkal (pl. Egyesült Királyság, Portugália, Írország, Hollandia, USA, Kína) hívja fel a magyar és a nemzetközi közvélemény figyelmét erre az egyetemes kulturális kincsre.

Székelyföld jelenének ábrázolása az internet segítségével

Az Élő Székelyföld Egyesület célja a székelyföldi valóság ábrázolása és követése magyar, román és angol nyelven. Tevékenységük kiterjed interjúk, tudósítások, riportok, videók készítésére a hagyományos székelyföldi területeken Hargita, Maros és Kovászna megyékben.

Szentendrei kortárs képzőművészek

2018. november - 2019. december
A projekt keretében egy képzőművészeti kiállítás kerül megrendezésre, melyet egy hozzá kapcsolódó 250 oldalas könyv megjelenése, 30 szentendrei képzőművészről, melyhez hasonló kiadvány 40 éve nem jelent meg. A könyv nyomtatott és interaktív, a művészek portréjára fotózva videók jönnek elő a művészek jellemzik műveiket s munkásságukat. Továbbá a könyvben szereplő művek a Galériával való kapcsolatfelvételt követően megrendelhetőek 30 x 30 cm - ben digitális printként aláírva max 50 példányban.