A Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 2018 januárjában elindított 3 hónapos projektjük során a tolna megyei Kisszékely települését a Minecraft EDU online építkezős játék segítségével. A kész projekt a Digitális Témahéten került bemutatásra.

Az építést megelőzően a diákok kutatásokat végeztek, hogy mind jobban megismerjék Kisszékely nevezetességeit, hogy a megépített falucska hű képmása lehessen az eredetinek. A kész munka a falu számos kulturális és természeti kincse jeleníti meg, s kiváló példa arra, hogyan lehet örökségünket újszerű, a fiatal generációk számára is élvezhető módon megismertetni, népszerűvé tenni. A projekt a Kulturális Örökség Európai Éve hazai eseménysorozatának részeként valósult meg.

A projektnaplót a csoport Anyahajó blogján, mint a digitális osztályterem oldalán elhelyezett Padlet online falán vezették, ahol a diákok projekdokumentumai is megtekinthetők. Az építési folyamatokat 45 részes workshop - videokrónika is dokumentálta az Örömpedagógia szakmai blogon.

A diákok bemutatója a kész műről: