2018.09.06-09.
Szeptember elején 4 napos nemzetközi szüreti fesztivált rendez a Józsa Gergely Néptánc Egyesület Kozármisleny városban, Magyarországról, Horvátországból, Lengyelországból, Romániából és Olaszországból érkező tánccsoportok közreműködésével.

A szüreti felvonulás résztvevői saját  nemzeti és helyi szüreti hagyományaik, táncaik, a helyi borkultúra jellegzetességei mellett más nemzetiségek (német, bosnyák, stb)  szüreti hagyományainak, táncainak, viseletének népszerűsítésével, táncházakban táncok tanításával hivatottak az európai identitás és az európai térséghez való tartozás érzését erősíteni.

A Józsa Gergely Néptánc Egyesület célja az európai identitás és az európai térséghez való tartozás érzésének erősítése, a fesztiválprogrammal annak országos és európai szinten való népszerűsítése. A szüreti  fesztivál alkalmat ad arra, hogy közelebb kerüljön az emberekhez az európai kulturális örökség és a kulturális értékek.

A szüreti fesztivál során az egyes fellépő csoportok részére a fesztivál helyszíneken  kiállítási lehetőséget biztosítanak szűkebb pátriájuk kulturális, természeti és épített örökségének bemutatására, fotódokumentációval.

Résztvevő csoportok: Marica (Szalánta), MISINA Néptánc Együttes (Pécs), Leöwey Néptánc Együttes (Pécs), Szarkaláb (Lengyelország), STENCZEN (Ausztria), Ittiri (Szardínia), Marosújvárról és Kolozsvárról érkező csoportok és a szerbiai Tambura Zenekar

Elismerések:
Az Egyesület 2012. évben megkapta a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány Elismerő Oklevelét.
2016-ban az Egyesület elnöke a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány elismerő oklevelét vehette át a Határon Túli Magyarok Összművészeti Fesztiváljának önzetlen segítéséért és támogatásáért.

Projektgazda: Józsa Gergely Néptánc Egyesület
Program típusa: fesztivál
Célcsoport: minden korosztály
Helyszín: Kozármisleny
Elérhetőség: www.jozsagergely.extra.hu