2018.11.07-08.
Kutatások bizonyítják: a kultúra által biztosított szellemi-érzelmi többlet hozzájárul az egyén mentális jóllétéhez. Konferenciánkon arra keressük a választ, hogy a kreatív közösségek miképpen motiválják az embereket, miképpen mozgósítanak társadalmi erőforrásokat, hogyan érvényesül tevékenységükben az értékszemlélet. A közösségi művelődés jubileumi, tizedik stratégiai konferenciáján európai uniós országokból érkező előadók meghívását is tervezik a szervezők.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumával kötött közszolgáltatási szerződés keretében látja el a magyarországi közművelődési szakmai szolgáltató feladatokat. A gazdasági társaság egyedülálló szervezeti kereteivel, országos és határokon átívelő partneri hálózatával, korszerű tudásanyagot mozgósító szakembergárdájával a kulturális alapellátás operatív bázisszervezeteként működik. Az NMI Művelődési Intézet célja a Kárpát-medencei magyar közművelődés tartalmi-, módszertani- és minőségi fejlesztése, a kormányprogramban megfogalmazott társadalom és gazdaságfejlesztési, valamint munkahely-teremtési célok érvényesítése és megvalósítása.

Az évente két alkalommal megrendezett stratégiai konferencia, mindig egy-egy aktuális témát dolgoz fel a szellemi kulturális örökség széleskörű elérése érdekében. A szervezet tevékenysége és a rangos szakmai tanácskozás fókuszában a társadalmi kohézió kulturális eszközökkel való megerősítése áll.

Projektgazda: NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.
Program típusa: konferencia
Célcsoport: Kulturális, ifjúsági, vidékfejlesztési szakemberek
Helyszín: Lakitelek
Elérhetőség: http://kozossegimuvelodes.hu/