Növények titkai - az FM KASZK Varga Márton Szakgimnázium botanikus kertjének felfedezése

Publikálva: 2018. június 5.

Az FM KASZK Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziuma és Kollégiuma június 1-jén a KÖEÉ hazai programsorozatának részeként, illetve csatlakozva a Történeti kertek, kastélyparkok napjához különleges programmal várta a diákokat az iskola botanikus kertjének bemutatásával, a növényvilág felfedezésével ízük, illatuk, tapintásuk által.

A program szervezői fontosnak tartották az ökológiai szemlélet elmélyítését, az őshonos növények megismertetésével és az iskola „ökokertjének” bemutatásával. A program során bemutatásra került az ország első japánkertje is.

A program egy citromfűtea kóstoló mellett, egy iskola és kortörténeti előadással kezdődött, ezt követően a program során a diákok sztereomikroszkóp használatával különféle növényi részeket és a növényeket károsító gombákat és állati kártevőket tanulmányozhattak, megismerkedtek az iskola „ökokertjével”, majd a saját kezűleg barkácsolhattak egy rovarhotelt, melyet azután magukkal is vihettek. A program egy sorsolással ért véget, ahol két tanuló az iskola által megtermelt növényajándékot kapott. de a többiek sem tértek haza üres kézzel. Mindenki gazdagabb lett egy-egy vadcitrom magonccal.

A programról bővebben itt olvashat.