Pályázat a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából általános és középiskolás diákok számára

Publikálva: 2018. április 19.

A Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkársága pályázatot hirdet a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából általános és középiskolás diákok számára NE MENJ EL MELLETTE! címmel.

Pályázati cél: Az ifjúság figyelmének felkeltése az örökségvédelem iránt, az örökségi értékek megszeretésének és megbecsülésének kialakítása a települési örökségállomány megismerésén keresztül, a kutatómunka és a népszerűsítő tevékenység fejlesztése, a korosztályok közötti együttműködés erősítése.

Pályázók köre: 7-10 éves, 10-14 éves és 14-18 éves tanulók, tanulói közösségek

A pályázaton való részvétel feltétele: Jelentkezés az oroksegeve@me.gov.hu e-mail címen, feltüntetve a pályázók körét, életkorát, a kiválasztott épületet, valamint a helyi közösségnek szervezendő bemutató tervezett időpontját.

Jelentkezési határidő: 2018. május 2.

Pályázat leírása: A pályázó felkutatja egy, a településén általa kiválasztott épület/építmény építéstörténetét, művészettörténeti értékeit, felkeresi azokat a személyeket, akik ismeretekkel rendelkeznek az adott épület tulajdonosairól, használóiról, a település életében betöltött szerepéről, a helyi közösség tudatában élő, az épülettel kapcsolatos történetekről, legendákról. A pályázó összegzi a megszerzett ismereteket, majd bemutatja azokat a település lakóinak, azt is kidomborítva, hogy a pályázó számára miért fontos a kiválasztott épület. Az eseményre meghívja a sajtó képviselőit is.

A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2018. május 7. – 2018. május 13.

A pályázat elbírálása: Az oroksegeve@me.gov.hu e-mail címre eljuttatott beszámoló alapján, amelynek a következőket kell tartalmaznia:

A beszámoló bármilyen formában és technikai eszközzel készülhet, de mutassa be a lehető legpontosabban a kutatás, az előkészítés és a bemutatás valamennyi lényeges mozzanatát.

A pályázat kiírója az első három helyezettet e-mailben értesíti, majd az eredményt a https://koee2018.kormany.hu/ weboldalon teszi közzé, 2018. szeptember 14-ét követően.

A beszámoló beküldésének határideje: 2018. június 15.

Az elbírálás szempontjai:

Felhívjuk pályázóink figyelmét az alábbiakra:

Pályázati díjak:

Díjak átadása: 2018. szeptember 14-én, a Kulturális Örökség Napjai országos megnyitóján.

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció