Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum, Hatvan

2018. június 1-2-3.
A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar vadászati Múzeumnak otthont adó hatvani Grassalkovich-kastélyban változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg a látogatók a kastély, illetve parkjának történetével június első hétvégéjén.

Június 1. péntek
Kalandozás a hatvani Grassalkovich - kastély parkjában
Tudássétány a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum parkjában, óvodások és általános iskolások részére. A csoportok önállóan kalandozhatnak végig egy izgalmas ösvényen, ahol játékokon keresztül ismerhetik meg a parkok növény-és állatvilágát illetve a hatvani Grassalkovich- kastély parkjának rejtelmes történetét.

Részvételi díj: 200 Ft/fő
Előzetes regisztráció szükséges: oLvhyHigCFDOV94jZVhc1NZdmFkYXN6YXRpLm11emV1bXBlZGFnb2dpYUBnbWFpbC5jb20= vagy 0637/541-900

Június 2. szombat
„Kert szökőkúttal”
A hatvani kastélypark szökőkútját különös lények díszítik. Kortól függetlenül, közös festmény készítésére invitáljuk az érdeklődőket. Az udvar kútjából kiindulva megfestjük a saját elképzelt kertünket.

A program ingyenes.

Június 3. vasárnap
Óriás társasjáték a kastélyparkban
Élőjátékos társasjátékunkban egy izgalmas ösvényen haladva a játékosok egy pecsétgyűjtő menetlevéllel mennek végig a játék állomásain, ahol megismerkedhetnek a kastélypark történetével és élővilágával, növényszimbolikával.  A megfogható állatszőrök, agancsok, lábnyomok és preparátumok teszik még izgalmasabbá, a játékot.

Részvételi díj: 200 Ft/fő

Június 3. vasárnap
Erdészeti szakember előadása a parkok állat-és növényvilágáról.

Június 2-3. szombat és vasárnap
Ékszer virágokkal
Kézműves asztalunknál illatos nyakláncokat és kitűzőket készítünk.

Részvételi díj: 400 Ft/fő

Június 1-3. péntektől vasárnapig
Park-mesék
A hatvani Grassalkovich- kastély parkjában rendhagyó parktörténeti kiállítás keretében a látogatók megismerhetik, hogy az impozáns kert a történelem folyamán milyen szerepet töltött be, hogyan változott. Repüljenek vissza a múltba és tekintsenek be az apró részletekbe. Korai térképek, festmények és fotók segítik a történeti barangolást egy-egy izgalmas anekdotával fűszerezve.

A program ingyenes.

Cím: 3000 Hatvan, Kossuth tér 24.
Web: http://vadaszatimuzeum.hu/ 

Menü

Főoldal

Történeti kertek, kastélyparkok napja

Navigáció